justitie

EI SUNT MAFIA DIN JUSTITIE

 CSM il desemneaza azi pe vicepresedintele ICCJ responsabil pentru sectia penala. Ceea ce e total atipic este faptul ca actualul vicepresedinte, Ionut Matei, nu mai candideaza, desi ar fi avut dreptul si la al doilea mandat iar in magistratura, cazurile in care detinatorul functiei nu mai candideaza sunt chiar ceva nemaintalnit. De fapt, in ciuda limitarii la doua mandate de cate 3 ani pe care o impune legea pentru functiile de conducere, odata desemnat, in magistratura poti fi sigur ca ai intrat in RETEA si nu vei pleca din acea functie decat pentru o alta la o instanta superioara, pentru o pozitie la CSM, o detasare la Ministerul Afacerilor Externe sau in vreo institutie europeana.
Cine vrea sa desluseasca intele desemnarii noului vicepresedinte al instantei supreme, ar putea observa ca singurul candidat este domnul Iulian Ilie Dragomir si ar putea gasi pe site-ul ICCJ un dosar in care acesta i-a scapat pe membrii Sectiei pentru Judecatori de o plangere penala formulata impotriva pentru trafic de persoane, abuz in serviciu s.a.
http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar…
Practic, plangerea era formulata de o judecatoare privitor la care actualii membrii ai Sectiei de Judecatori au formulat, neintrerupt, actiuni disciplinare si diferite forme de presiune vreme de 5 ani si jumatate din cei 6 ani de mandat pe care i-au avut.
Si-atunci e simplu de inteles: Domnul Dragomir i-a scapat pe ei de raspundere penala iar ei il numesc in functia de vicepresedinte ICCJ.
Dar asta nu e totul, am sesizat la DNA faptul ca din declaratia de avere a domnului Iulian Ilie Dragomir rezulta ca, in timpul solutionarii dosarului meu, acesta si-a instrainat vechiul autoturism si a achizitonat altul, un BMW X5, al carui pret de catalog este 54.000 euro. http://www.scj.ro/CMS/0/PublicMedia/GetIncludedFile?id=17975
Coincidenta consta in faptul ca si-a achizitionat acest autoturism de la BMW AG – producatorul cu sediul la Munchen, spre deosebire de numeroasele tranzactii anterioare prin care domnul judecator isi achizitiona autoturisme second-hand dar numai de la SC Automobile Bavaria – dealer-ul pentru Romania al BMW.
Aratasem in plangerea mea catre ICCJ ca tote formele de presiune, din care anchetele disciplinare au fost doar o parte, aveau ca scop sa ma determine sa accept o relatie personala cu un angajat al Institutului Max Planck din Munchen care le oferise, prin intermediul INM, o serie de avantaje profesionale membrilor CSM si conducerii Curtii unde lucrez. (participarea la conferinte internationale, desemnarea ca experti in proiecte desfasurate la nivel european, recomandari pentru pozitii in institutii europene s.a)
Din timpul studiilor mele la Max Planck stiu ca BMW AG este colaboratorul apropiat al acestui institut specializat in materia proprietatii intelectuale si industriale si este chiar sponsorul lor in privinta unor internship-uri pe care institutul le ofera.
RISE PROJECT a relatat despre implicarea domnului Dragomir in cazul judecatoarelor Antoanella Costache si Viorica Dinu care, conform stenogramelor, il mentionau ca fiind contactul lor la ICCJ.
http://www.romaniacurata.ro/cine-e-judecatorul-care-a-revo…/ , dar si daca n-as fi citit asta, as putea relata din propria mea experienta o multime se situatii care sustin cele de mai sus.
Am fost judecator la Judecatoria sectorului 3 in 2001-2002 cand acesta a fost presedintele instantei, la Tribunalul Bucuresti cand dl. Dragomir era vicepresedinte s.a; s.a
Situatia aceasta este numai una din cele care dovedesc ca reglementarea unei proceduri de selectie bazate pe analiza proiectului candidatului sau a examenului este doar formala. Selectia in functiile de conducere in magistratura are loc inainte de demararea procedurii, dupa interese care nu au legatuara cu pregatirea profesionala si, cu atat mai putin, cu integritatea candidatului.
Aveam 3 ani vechime in magistratura cand Iulian Dragomir a fost numit presedinte la Judecatoria sectorului 3, dar era evident de la prima vedere ca omul e diferit de ceea ce intalnisem pana atunci: avea stilul vestimentar al lui Al Capone, avea conexiuni in mediul politic, era membru intr-o echipa de arbitraj la FRF, avea relatii in politie si in institutiile de forta.
Venise cu noul val al presedintilor de instante numiti de catre guvernul lui Adrian Nastase si practicau intimidarea ca metoda manageriala: i se cerusera „de sus” cat mai multe sanctiuni disciplinare aplicate judecatorilor si, in plus, chema judecatorii sa le ceara socoteala pentru anumite solutii selectate pe criterii numai de el stiute. Imi amintesc si acum de una dintre colegele mele de birou care se zguduia de plans dupa intalnirea cu presedintele instantei si se chircise langa birou intr-o criza de panica. A fost nevoie sa vina sotul sa o ia de la instanta in ziua aceea.
Atunci am vazut prima oara un presedinte de instanta care „aranja” dosarele. Desi repartizarea cauzelor catre judecatori se facea in ordine cronologica si dupa o programare pre-existenta, presdintele Dragomir repartiza anumite dosare doar catre anumiti judecatori carora le putea cere si solutia. Practic, presedintele nu ar fi avut ce cauta in procedura de repartizare ci numai judecatorul de serviciu, pozitie in care erau programati pe rand judecatorii instantei. Nu indraznea sa aplice aceeasi metoda cu toti judecatorii. Intr-o zi, cand eram judecator de serviciu am surprins-o pe una din angajatele din registratura ca mi-a luat cateva coperti numerotate de dosare, ascunzandu-le la spate, pentru a le duce presedintelui.
Din spusele unor colege, cu ajutorul lui au obtinut repartizarea unei locuinte de serviciu sau promovarea la instanta superioara prin aranjarea unui examen. Pentru noi ceilalti erau intotdeauna regulamente si tabele.
Mai tarziu, la Tribunal vicepresedintele Iulian Dragomir nu mai intervenea direct ci prin presedintii de Sectii. Asa m-am ales cu ura presedintei de Sectie, cu inlaturarea de pe completele in care se judecau cauze de proprietate intelectuala si cu sicane interminabile de care nu am scapat decat atunci cand am promovat la Curtea de Apel.
Ca majoritatea celor din reteaua presedintilor de instanta, dl. Dragomir are studii la Academia Nationala de Aparare, iar asta spune tot.
Detalii dosar – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României
scj
SCJ.RO                                                                                                                                                                     s
MIHAELA CIOCEA-judecator